Bericht van de gemeente Utrecht

Vanaf 1 januari 2020 geldt de eigen bijdrage van maximaal € 19 per maand in 2020. Dit heet het abonnementstarief. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) verstuurt deze facturen. Hebt u in januari, februari, maart, juni, juli, augustus en september 2020 hulp gekregen waarvoor u een eigen bijdrage moet betalen? Dan ontvangt u voor 10 oktober een besluit (beschikking) waarin staat dat u de eigen bijdrage moet betalen. Na het besluit ontvangt u de facturen voor de periode van januari tot en met september 2020.

Voor de maanden april en mei hoeft u geen eigen bijdrage van € 19 per maand te betalen. Dat komt door de situatie rondom het coronavirus. Wmo-klanten die in een instelling voor beschermd wonen of voor opvang wonen moeten voor april en mei wel betalen. Voor deze voorzieningen liep de hulp en/of ondersteuning namelijk door. Wanneer u de facturen ontvangt kan de gemeente Utrecht niet precies aangeven, maar dat zal in ieder geval voor eind december 2020 zijn. Deze facturen moet u uiterlijk eind januari 2021 hebben betaald. Dit geeft u meer tijd om de facturen te betalen.

Eigen bijdrage Wmo vanaf oktober

Hebt u hulp nodig vanaf oktober 2020 waarvoor u een eigen bijdrage moet betalen? Dan ontvangt u vanaf oktober maandelijks facturen van het CAK.

Deel dit bericht: